Skip links

На каква платформа да е уеб сайтът?

Мого важна стъпка от създаването на сайта е избора на платформа (CMS или Система за управление на съдържанието) на която да се изгради сайта. Най – общо казано, Системите за управление на съдържанието са два вида: с отворен код (open source)  и така наречениете „proprietary systems“ или системи, които са изградени за определени нужди.

Немалко уеб дизайн фирми предлагат изработка на сайтове с такива CMS системи, които според тях давали повече възможности на потребителите и били по – удобни за работа.

Понякога това е вярно, но има едно огромно „НО“, а именно:

Ако системата, върху която е изграден вашият сайт е известна само на фирмата, която я е изградила, то вие се обричате докато съществува вашият сайт, той да бъде поддържан единствено и само от тази фирма!

Това определено не е добре за вас, тъй като както е известно разводи се случват и в най – добрите семейства, и по подобен начин стоят нещата с дизайнерските фирми. Ако по някаква причина решите са се разделите с фирмата, която е изградила сайта ви, то пред вас ще има само два изхода:

  • да търсите друга фирма, която да започне да разучава кода и усвоява работата на непознатия за тях CMS , което обикновенно се оказва несигурно и скъпо начинание.

или

  • да планираре изграждането на изцяло нов сайт, които да е изграден на система с отворен код, което също ще ви излезне скъпо, защото ще платите повторно за нещо, за което вече сте платили един път.

Ето защо ние горещо препоръчваме да изберете изработката на сайта ви да е на добре известни и утвърдени системи за управление на съдържанието с отворен код.

Най – добрите и утвърдени такива системи са WordPress, Joomla и Drupal, като ние конкретно използваме в практиката си предимно WordPress, като най – интуитивна, надежна и разпространена такава система. На нея могат да се изработят всякакви функционалности, като поддръжка не е сложна.

This website uses cookies to improve your web experience.